OM HEADON
HeadON er en forening, der hjælper unge ud af kriminalitet gennem helhedsorienterede forløb. Målet er at få de unge ind i andre fællesskaber, som de i stedet kan bidrage til samfundet igennem.
HeadON har et hus. Her har vi et frirum, hvor de unge kan komme og spille playstation, snakke med andre unge og deltage i fællesspisning om onsdagen.
BESTYRELSEN
Bestyrelsen i HeadOn består af ildsjæle, der alle har berøring med udsatte unge.
TORBEN VILLEKJÆR, formand
Torben Bohnhardt, tidligere rocker. Mit eget exit var langt, hårdt og problematisk – en kendt problemstilling vi i HeadON prøver at lave om på for de unge, der gerne vil ud af en bande eller bare vil videre med deres liv, men som sidder fast og har brug for de rigtige folk omkring sig. Målet er, at de unge skal bidrage til samfundet igen som hele mennesker.
Jeg kender personligt til de problemstillinger, der opstår, når man langt om længe råber om hjælp og håber at blive hørt. Det er vigtigt, at en sådan bold gribes i luften, da mange unge har tabt tilliden til det system, som skulle hjælpe dem på vej. I stedet bliver de mødt af nye ansigter hele tiden og føler, at de ikke passer ind i de kasser, de kommer i.
Jeg har kæmpet mig ud af tågen selv og arbejdet målrettet på at blive et helt menneske igen – nemt bliver det aldrig. Min bold blev ikke grebet, uanset hvor højt jeg end råbte, og derfor satte jeg kursen sammen med mange gode folk omkring mig og skabte HeadON, som arbejder med mange forskellige problemstillinger for unge udsatte. Jeg vidste godt, det ikke bare hjælper at møde de unge i øjenhøjde og skabe fælles forståelse for deres problemer, men at man er nødt til at have en hel værktøjskasse klar. Derfor har jeg siden 2008 uddannet mig inden for hypnose og er færdig som NLP Master, Enneagram Master og coach på internationalt godkendt niveau.
Så jeg er sammen med et team af gode forskellige folk klar til at løfte DIG videre i livet, når du selv er klar til det.
CONNIE ANKERDAL, Social specialpædagog
Uddannet massør og zoneterapeut. Har været tilknyttet HeadON som frivillig/blæksprutte siden marts 2016. Jeg mødte Torben til et foredrag i 2015 og har fulgt med i udviklingen siden da. Et utroligt spændende koncept og en meget professionel måde, at arbejde med mennesker på. Det er et miljø, hvor teori og praksis kommer i spil, og der tages udgangspunkt i den enkeltes ønsker og kompetencer.
​
Jeg udvikles både fagligt og personligt sammen med vores drenge, og vi glæder os sammen som gruppe over de fremskridt, der er, store som små. I HeadON arbejdes der med det hele menneske, under gældende lovgivning, og med erfarne samarbejdspartnere, der har et stort netværk, vi kan gøre brug af. Jeg har oplevet, at Torben har en helt særlig evne til at nå ind til vores drenge og give dem en bedre forståelse af, hvem de er, og hvordan de kommer videre. En evne der er erhvervet gennem en total omlægning af livsstil, hvor han ærligt deler ud af sine erfaringer om valg og konsekvenser, og derved fremstår som den rollemodel, han er!
Danmark keep Your HeadON.
TOMME BOLL
Kontakt til mentorcafeen sker gennem HeadOn, og oftest vil det være Tommy Boll der varetager vejledningen.
​
Tommy er i dag pensionist, men med et deltids-erhvervsarbejde. Er uddannet lærer og vejleder, og har gennem sit aktive erhvervsliv været tilknyttet en række forskellige uddannelsesinstitutioner indenfor erhvervsuddannelserne og efteruddannelserne.
Den pædagogiske og faglige tilgang i HeadON
I HeadON er pædagogikken utraditionel for at tage hensyn til de særlige problemstillinger, der er ved afkriminalisering, og en del af pædagogikken udspringer fra levede erfaringer. Derfor har vi et pædagogisk grundlag, vi ved, der virker. Vi tilrettelægger hvert forløb ud fra den enkelte unges behov, da ingen mennesker er ens, men der arbejdes altid ud fra en holistisk tilgang, hvor det hele menneske er i fokus.
Derudover er den faglige tilgang i HeadON systemisk. Vi har ikke kun fokus på den enkelte unges psyke eller det enkelte problem, men også på de systemer, som den unge indgår i, og de sammenhængende problemer, som den unge har.
HeadON tager udgangspunkt i et multivers. Vi ser alle forskelligt på virkeligheden, det gør de unge også, og man kan ikke udtale sig objektivt om et andet menneskes indre verden. Det gør skyldsspørgsmål uinteressante, og der er ingen, der alene har retten til at definere det gode liv.
Endelig arbejder HeadON ud fra en narrativ tilgang, dvs. ud fra at mennesker organiserer deres liv i historier. Ved at åbne op for positive erfaringer, skaber vi gradvist et nyt sprog og en platform for nye handlemuligheder.
Til de specialiserede opgaver med fx økonomi samarbejder HeadON med dedikerede fagpersoner.
Derudover samarbejder vi med studerende. Det er nemlig ikke kun det offentlige system og HeadON selv, der endnu ikke har alle nøgler til afkriminalisering. Det har de akademiske og faglige teorier heller ikke. Derfor er det spændende at skrive opgave om området. Fx har nogle studerende fra Aalborg Universitet og Socialrådgiveruddannelsen skrevet opgave om HeadON.