top of page
TobenHeaderfoto_3.png

"Jeg er din Wing Man ud af det dysfunktionelle miljø"

Et forløb ud af det kriminelle miljø

Wing Man - støtte og hjælp hele vejen

Bliv klar til uddannelse eller job

FORLØBET UD AF DET DYSFUNKTIONELLE MILJØ

Dit forløb hos os starter med, at du beslutter dig for, at du vil væk fra dit kriminelle miljø. Det er en enormt svær beslutning, så vi starter med at anerkende det mod og den beslutsomhed, som det har krævet af dig. Din Wing Man i HeadON ved selv, hvor svært det er at svare på spørgsmålet: Hvis jeg ikke er kriminel, hvad er jeg så?

I HeadON bruger vi en utraditionel pædagogik og forskellige selvudviklende redskaber. Fx bruger vi træning i fitness og naturen til at udvikle selvrespekt, psykisk balance og fysisk og mental ro. Træning giver dig oplevelser af at overvinde forhindringer og være en del af et fællesskab, hvor vi tager del i hinandens udvikling.

Hos os vil du opleve et positivt og motiverende samvær. Derudover kan vi hjælpe dig med:

 • Møderne med de offentlige myndigheder

 • Breve fra det offentlige

 • Samtaler med din familie og andre pårørende

 • Afvikling af misbrug

 • Fastholdelse af studie eller job

 • Motivation i forhold til karriere

 • Opbyggende interesser, miljøer og netværk

 
Få en indledende samtale

 

Alle kandidaters forløb starter med en samtale med mig. Du giver ham din adresse og dit telefonnummer, samt navn og mail på din sagsbehandler og andre, der ønsker feedback om dit forløb. Du underskriver også en samtykkeerklæring.

Derefter taler vi om, hvilke problemer du har brug for hjælp til. Er det fx bolig, misbrug, helbred, økonomi, psykolog, møder med offentlige myndigheder eller andet? Hvilke af dine problemer er mest aktuelle i dit personlige liv og i forhold til din familie, arbejde eller det miljø, du kommer fra?

I den indledende samtale afstemmer vi HeadONs forventninger til dig og dine forventninger til HeadON.

Få en Wing Man og et fællesskab

 

Hvis den indledende samtale forløber tilfredsstillende for alle, får du tildelt en wingman. Det bliver din kontaktperson i HeadON, som deltager i dine samtaler med offentlige myndigheder. Han støtter dig personligt og i at starte eller fastholde et studie eller arbejde samt de møder, du skal til.

Tilliden mellem dig og din Wing Man er afgørende. Derfor kan du få fat i ham 24/7, han er med dig i det prosociale samvær i huset, og han tager med til din træning. Derudover tager flere kandidater og Wing Men sammen til motorløb, sportsbegivenheder og foredrag.

Din Wing Man har selv været igennem det, du står i nu, så han møder dig på samme plan. I taler også om dine fremtidsdrømme.

I HeadON bliver du også en del af et fællesskab. Du møder andre unge i samme situation som dig, og du har mulighed for at spille playstation, spise og snakke med dem hver uge i huset HeadON.

Bliv klar til en uddannelse eller job

 

Når du er klar, tager din Wing Man med på uddannelses- eller virksomhedsbesøg. HeadON samarbejder også med Rotary International, der kan hjælpe dig med at finde et job igennem deres netværk.

Efter forløbet i HeadON er du selv i stand til at fastholde din skole eller dit arbejde og motivere dig selv til videre udvikling. Det tager typisk 6-15 måneder at nå dertil.

Derefter er du altid velkommen til at besøge os og forblive en del af fællesskabet.

Café New Life

Cafe New Life tager sig af kandidater der er fast eller løst tilknyttet Huset HeadOn i forhold til:

 • Kontakt til Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU)

 • Kontakt til arbejdsmarkedet i form af praktik eller ansættelse

 • Hjælp til at skrive en ansøgning

 • Andet relevant vejledningsarbejde

Cafe New Life er støttet af Aarhus Skt. Clemens Rotary Klub.

Ud over at være et erhvervsnetværk, så er Rotarianernes opgave at arbejde for uddannelse af vores børn, at befri verden for polio, at give mad og levemuligheder for sultne samt at bringe fred og håb til verdens konfliktområder.

Specifikt formål for Cafe New Life er at etablere et samspil med fokus på uddannelse/praktikplads eller job, hvor vi i høj grad trækker på rotarianernes øvrige netværk.

Rotary er nok mest kendt for sit arbejde med ungdomsudveksling.

Caféen vil også have en mulighed for vejledning i den retning, idet Rotary råder over et antal pladser på:

 • Long Term Exchange, som er for unge mellem 15 og 18 år der ønsker et skoleår i udlandet.

 • Short Term Exchange, som er et lejrprogram med camps i hele verden, typisk på 3 uger, og er for unge mellem 16 og 25 år.

 • New Generations Service Exchange, som er et fagrettet program for unge mellem 18 og 30 år, med gennemført ungdomsuddannelse. Programmet har en varighed mellem 3 uger til 3 måneder.

 • Endeligt en række stipendier til universiteter rundt i verden, mest med henblik på en uddannelse indenfor freds- og konfliktforskning.

TommyBold_edited.jpg

TOMMY BOLD

Kontakt til mentorcafeen sker gennem HeadOn, og oftest vil det være Tommy Boll der varetager vejledningen.

Tommy er i dag pensionist, men med et deltids-erhvervsarbejde. Er uddannet lærer og vejleder, og har gennem sit aktive erhvervsliv været tilknyttet en række forskellige uddannelsesinstitutioner indenfor erhvervsuddannelserne og efteruddannelserne.

Anbefaling fra en mor

Som mor til en dreng med et misbrug, er man fortabt, men prøver alt hvad man kan for at hjælpe sine børn. Kontakt med vores kommune får man bare beskeden om, at der er et misbrugscenter, man kan kontakte og få hjælp.

Jeg har prøvet at få hjælp til, at jeg kunne hjælpe mig selv og min søn. Jeg søgte på nettet, og der kom HeadON frem på min skærm, jeg læste om det fantastiske projekt, som Torben er iværksætter på. Nå, men det kan aldrig skade at prøve, tænkte jeg. Jeg har intet at miste, andet end der muligvis var en, der kunne hjælpe, selvom det var på den anden side af bæltet.


Skrev en mail til Torben om min frustration omkring min søn og om, hvor svært det er som mor ikke at kunne gøre noget for sin søn. Allerede dagen efter blev jeg kontaktet af Torben fra HeadON, en fantastisk person som var der for mig 110 %, og som jeg er taknemmelig for den dag i dag.

Torben som person kan nemlig sætte sig ind i mit problem og frustration, og ikke mindst min søns situation, da han jo selv har været der.
Der blev stablet en kontakt med min søn på benene pr telefon, og efter en telefonsamtale med Torben kunne jeg allerede der mærke en forskel på min søn. ”Mor, han kan jo forstå mig, da han selv har været der. Jeg vil til Jylland og være hos Torben” var meldingen. Som mor var jeg ovenud lykkelig. Endelig en person som min søn stolede på og havde tillid til.

Satte min søn på færgen til Jylland. Jeg kunne ikke køre, før færgen var sejlet. Jeg brød sammen i gråd af lettelse over, at nu var der hjælp på vej til ham, og ikke mindst til mig som mor. Havde jeg ikke fundet Torben, havde jeg nok mistet min søn til samfundet, og ikke mindst til flere stoffer og måske til kriminalitet.

Torben havde kontakt med mig jævnligt. Mange andre steder får man ingen besked om, hvordan forløbet går.
Og når jeg snakkede med min søn i telefon, kunne jeg mærke, at det var en helt anden person, jeg talte med. En glad dreng, som kunne se livet foran sig. Han var havnet det rette sted. Han er kommet tilbage til livet.

Var det ikke for Torben og HeadON, så havde jeg nok mistet min søn til det offentlige system, og hvad ville det ikke have kostet samfundet.

PS. Torben, og HeadON, du skal vide, at jeg er dybt taknemmelig for dit arbejde og den indsats, du har gjort for mig og ikke mindst for min søn (en ven for livet), og gør for andre unge mennesker. Keep on HeadON.

– Charlotte Nipper

bottom of page