top of page
TobenHeaderfoto_2.png

TORBEN

VILLEKJÆR

"Alene kaster vi kun med sten

- sammen flytter vi med bjerge"

Mit arbejde med at forandre, udvikle og flytte sig - har været min personlige rejse hele livet. Jeg har kigget mig selv i spejlet mange gange - set mine egne dysfunktionelle sider mange gange. Forsøgt at forstå dem, arbejde med dem og lære af den smerte, de har medført.

Jeg har udviklet mig, uddannet mig - og taget mig egen rejse. Målet har hele vejen igennem været ro, balance, accept og forståelse.

Jeg vil hjælpe unge, pårørende, ledere, teams og alle der søger det sammen. Alle har ret til hjælp!

Min udviklingsrejse har bl.a. ført mig til:

- NLP Master 

- Ennegram Master practitioner

- Hypnose og Hypnoterapi

- Nada, akupunktur

- Coachuddannelse

ANDRE SIGER...

Jeg er taknemmelig over den feedback, udtalelser og anerkendelse jeg har fået gennem årene. Du er velkommen til at læse med her...

ULRIK WILBEK - tidligere landsholdstræner, nuværende borgmester i Viborg

Mit første møde med Torben slog mig fuldstændig bagover. Jeg var en af tilhører-ne til et foredrag med en joggingklædt rockertype, der benyttede sig af de værste århusianske gloser. Han udfordrede os helt til grænsen. Det gik meget hurtigt op for os, at den beskyttede Verden vi levede i – i den mondæne del af Viborg – intet havde at gøre med det ” virkelige liv” eller i hvert fald det liv Torben havde levet. Et liv hvor skyderier og fængselsop-hold var en del af hverdagen, og hvor det til tider var mere sikkert at sidde inde, end at være i skudlinjen. Fascinerende og frygteligt. Sådan var min oplevelse af første del af foredraget.
Midt i foredraget skulle Torben pludselig på toilettet – eller rettere sagt ”ud at skide”, som han så smukt formulerede det. Ind kom i stedet en nydelig herre i jakkesæt, der på en yderst civiliseret måde var i stand til at forklare os om bandeproblematikken i Danmark. Om hvad der fik ham selv til at indgå i disse fællesskaber, og hvordan han i dag arbejder med exit programmer for de unge i bandemiljøerne og med forebyggelsesprogrammer, for de potentielle bandemedlemmer.
Torbens tanker var og er så spændende, at jeg har holdt kontakten til ham siden. I dag arbejder han uegennyttigt på at hjælpe unge i de udsatte miljøer. Han kan bruge sine tidligere erfaringer til at støtte op om de unge og til at vejlede kommuner med bande problemer.
Som nyvalgt borgmester i Viborg Kommune har jeg bestemt tænkt mig at benytte mig af Torbens store viden og mange ideer på unge området. Jeg er sikker på, at han også vil kunne inspirere os i Viborg Kommune.
Hvis du er en af de trygge eksistenser, der tror du lever i et land uden kriminalitet, så vil du for alvor blive rystet i din grundvold, hvis du læser denne bog. Hvis du tror, at det kun er bestemte mennesker, der kan ende i banderelationer, så vil du vide bedre bagefter. Og hvis du vil læse om et meget spændende menneske, der traf de forkerte valg i sin ungdom og nu forsøger at gøre det godt igen, så kan du møde ham her.
En gang kriminel er heldigvis ikke altid kriminel.
God læselyst.
Ulrik Wilbek

VINDER AF SAMMEN KAN VI MERE PRISEN 2019

sammen-kan-vi-mere-prisen3.jpeg

“Aftenens allersidste pris går til en forening, som hjælper unge mennesker med at komme ud af kriminalitet ved at sørge for, at de får hjælp til bolig, job, psykolog m.m. Kort sagt hjælper denne forening der, hvor samfundet melder pas.  Her bliver man som ungt menneske set, hørt og forstået, og man bliver respekteret og anerkendt som den person, man er – til trods for en kriminel fortid. Her bliver man ikke mødt af en belærende, bedrevidende eller fordømmende tone over for sine problemer.

Foreningen er startet op af en tidligere rocker, som selv har prøvet turen med et langt, hårdt og problematisk exit fra det kriminelle miljø, så han ved, hvad han taler om.

Når man kommer i et forløb her, kan man komme i foreningens hus, hvor man blandt andet kan spille Playstation, se tv og snakke med andre unge, som man ellers ikke ville møde, men som har samme problemer som en selv. Hver onsdag er der fællesspisning, og der er fitness og fælles ture. Målet med et forløb er, at de unge skal bidrage til samfundet igen som hele mennesker.”

LINDA NIELSEN - Kvindeforeningen Stråhatten

I kvindeforeningen Stråhatten var vi 87 kvinder, der den 3. November 2021 hørte en engageret Torben Villekjær holde et fremragende og tankevækkende foredrag. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger. Torben havde adviseret, at hans sprogbrug i foredraget nok kunne ryste sarte ører. Det kan vi bekræfte, at det kan i første del af foredraget, men bliv endelig siddende og få det hele med. Anden del har et helt andet sprogbrug. Første del af foredraget foregår i joggingtøj og med sprog som nok de færreste kender. Anden del foregår i klassisk tøj og med sprogbrug fra den verden de fleste kender. Det er utroligt at Torben er blevet et helt menneske efter det hans barndom bød ham på. Han blev både svigtet og misbrugt. Torben fortæller, hvor meget bl.a. hans mormor betød for ham og måske var det et af de få mennesker, der troede på Torben. Efter hendes død havde Torben ikke længere et fast holdepunkt i livet. Rockermiljøet og den kriminelle del blev i stedet det faste holdepunkt for en periode i hans liv. Et liv der også bød på mange trusler på livet. Torben Villekjær slap heldigvis med livet i behold og det er fantastisk at høre, hvordan han har bevæget sig op af stigen og i dag hjælper unge mennekser på kanten af loven og samfundet. Der skal en stærk vilje og stærk psyke til at få sig rejst igen efter alle de forfærdelige oplevelser. Vi kan anbefale at høre foredraget. 87 kvinder tav i halvanden time. Det siger alt.

Bedste hilsner på vegne af Stråhatten Linda Nielsen

TIDLIGERE INDSAT I FÆNGSEL

Hej Torben

Jeg læste din bog, ctrl-alt-delete her i sommeren 2018 inde i Århus Arrest, super god bog som jeg læste på 2-3 aftner tror jeg. Jeg har gået lidt og tænkt over, at jeg godt ville hører et foredrag fra dig, da du jo er Danmarks bedste foredrags holder...

Jeg håber og TROR på at jeg har en chance for et liv uden kriminalitet og stoffer når den her afsoning engang er ovre, jeg får i hvertfald en masse gode redskaber til det, samt jeg har en solid base udenfor som går og glæder sig til jeg kommer ud igen.

Vi er 15 indsatte her på afdelingen og jeg tænkte om ikke et foredrag for 15 unge og gamle kriminelle som mangler nogle succes historier til at se en ende på den kriminelle adfær ville være noget du ville kunne se en god ide i?

Og igen, super spændende bog, slet ikke som de andre "rocker bøger"!

CASPER BECHGAARD KRISTENSEN - Uddannelsesansvarlig hos Phønix Tag Materialer A/S

Hej Torben

Jeg læste din bog, ctrl-alt-delete her i sommeren 2018 inde i Århus Arrest, super god bog som jeg læste på 2-3 aftner tror jeg. Jeg har gået lidt og tænkt over, at jeg godt ville hører et foredrag fra dig, da du jo er Danmarks bedste foredrags holder...

Jeg håber og TROR på at jeg har en chance for et liv uden kriminalitet og stoffer når den her afsoning engang er ovre, jeg får i hvertfald en masse gode redskaber til det, samt jeg har en solid base udenfor som går og glæder sig til jeg kommer ud igen.

Vi er 15 indsatte her på afdelingen og jeg tænkte om ikke et foredrag for 15 unge og gamle kriminelle som mangler nogle succes historier til at se en ende på den kriminelle adfær ville være noget du ville kunne se en god ide i?

Og igen, super spændende bog, slet ikke som de andre "rocker bøger"!

METTE THOMSEN - Netværksfacilitator, tidligere leder radion GoFM

Jeg var så heldig at have Torben på besøg i min netværksgruppe, hvor han gav et mindre foredrag - og hold nu fast der blev kigget indad og hvor var det bare brand godt og ærligt. Torben fortalte om det at netværke og hvordan han havde brugt sit netværk. Det er jo nok ingen hemmelighed at Torbens tidligere netværk er lidt anderledes end mit netværk, men det rykker ikke på at netværk er netværk. Hvordan er ens opfattelse af netværk? Og hvordan bruger man det?
Jeg kan kun sige...oplev Torben :-)
Jeg er så glad for du ville komme forbi - igen tusind tak :-)

KARIN ASKHOLM - Projektleder hos Phønix Tag Materialer A/S

Jeg har med stor succes, støttet og arbejdet med unge i næsten 20 år
Torben, du er til dato det menneske, der med din autentiske og ærlige tilgang når ud, hvor det mærkes i hjertet.
De unge, du talte til på vores tagdækker Trainee forløb i torsdags, ramte du alle i hjertet.
Du gav forståelse af valg og konsekvenser i livet. Du er et levende eksempel på, at det altid er muligt , at tage nye og bedre valg for sig selv.
Du blev med et deres billede på, at det er muligt at ændre livet til noget det giver god mening
Ser frem til fremtidens samarbejde...

INGE-DORTE WANDALL - Forstander, Hadsten Fri Fagskole

Vi har på Hadsten Fri Fagskole samarbejdet med Torben som mentor for en ung elev her. Torbens engagement og fleksibilitet, og vedvarende evne til at finde nye muligheder har betydet utroligt meget for den unge, som han har været en uvurderlig støtte for. Også i det kollegiale samarbejde med os har Torben bidraget positivt og stærkt til at finde de rette veje til progression for eleven. Håber vi får et samarbejde en anden gang.

MICHAEL JENSEN - Viceskoleder, Bjerringbro

Jeg hørte Torben første gang for tre år siden. Hans historie har printet sig ind i min hukommelse.
Torben er ægte og autentisk - han er i øjenhøjde med hans publikum og nærværende i mødet med den enkelte.
Jeg tror på, at betydningsfulde voksne kan ændre skæbner - en tanke Torben er levende bevis på.
Jeg har valgt ikke at være ligeglad. At høre Torben igen har kun styrket mit valg.
Hvis I søger en person med et vigtigt budskab på hjertet, så hør hans gribende fortælling om hvordan valg har konsekvenser og trækker tråde gennem resten af livet. Tak Torben for en fantastisk eftermiddag.

CHARLOTTE NIPPER - mor til ung mand i starten af 20'erne

En Fantastisk person jeg aldrig har mødt.
Som mor til en dreng med et misbrug, er man fortabt, men prøver alt hvad man kan for at hjælpe sine børn. Kontakt med vores kommunen får man bare beskeden om at der er et misbrug center man kan kontakte og få hjælp.
Jeg har prøvede at få hjælp til at jeg kunne hjælpe mig selv og min søn. Jeg søgte på nettet og der kom HeadOn frem på min skærm, jeg læste om det fantastiske projekt som Torben er iværksætter på, når men det kan aldrig skade at prøve tænkte jeg, jeg har intet at miste, andet end der muligvis var en der kunne hjælpe, selv om det var på den anden sige af bæltet.
Skrev en mail til Torben, om min frustration, omkring min søn og om hvor svært det er som mor ikke at kunne gøre noget for sin søn.
Allerede dagen efter blev jeg kontaktet af Torben fra HeadOn, en fantastisk person som var der for mig 110 % og som jeg er taknemmelig for den dag i dag.
Torben som person kan nemlig sætte sig ind i mit problem og frustration, og ikke mindst min søns situation, da han jo selv har været der.
Der blev stablet en kontakt med min søn pr telefon, og efter en telefonsamtale med Torben kunne jeg allerede der mærke en forskel på min søn, mor han kan jo forstå mig da han selv har været der, jeg vil til Jylland og være hos Torben var meldingen, som mor var jeg ovenud lykkelig endelig en person som min søn stolede på og havde tillid til.
Satte min søn på færgen til Jylland, jeg kunne ikke køre før færgen var sejlet, jeg brød sammen i gråd, af lettelse over at nu var der hjælp på vej, til ham og ikke mindst til mig som mor. Havde jeg ikke fundet Torben havde jeg nok mistet min søn til samfundet , og ikke mindst til flere stoffer og måske til kriminalitet.
Torben havde kontakt med mig, jævnligt. Mange andre steder får man ingen besked om hvordan forløbet går.
Og når jeg snakkede med min søn i telefon kunne jeg mærke at det var en helt anden person jeg talte med, en glad dreng som kunne se livet foran sig. Han var havnet det rette sted. Han er kommet tilbage til livet.
Var det ikke for Torben og HeadOn så havde jeg nok mistet min søn til det offentlige system, og hvad ville det ikke ha kostet samfundet.
PS. Torben og HeadOn du skal vide at jeg er dybt taknemmelig for dit arbejde og den indsats du har gjort for mig og ikke mindst for min søn, (en ven for livet) og gør for andre unge mennesker. Keep on Head On.

bottom of page